Referenser

"Hej ASI,
Jag har nu installerat och provkört en ASI-Maxi i min sommarstuga. För att få maximalt resultat, monterades anläggningen i söderläge (se bild). På fotot syns en del skugga på solfångaren vilket inte är bra närmaste tall har också tagits bort.

Det känns bra att få gratis uppvärmd luft in i huset. Även vid sämre väder i blir tilluften uppvärmd. Boendemiljön blir mycket bättre samt att huset mår bättre.

Eftersom jag valde att köpa till ”Frånluftsfunktionen” är väldigt praktiskt att på sommaren kunna ventilera stugan utan att värma upp den, istället för värme får jag en ”kylande” effekt i stugan med bibehållen frisklufts-ventilation.

MVH
Kent Stjärnström Lummelunda Gotland"

"Hej,

Solfångaren tillför värme och förbättrar ventilationen. I många äldre fastigheter med bristfällig ventilation kan en solfångare komplettera ventilationen, något att tänka på för t ex djurägare. En solfångare hjälper dig att bli av med dofterna efter blöta hundar, katter mfl djur.

I min by förekommer förhöjda radonhalter på en del ställen och en förbättrad ventilation kan förstås hjälpa till att ventilera ut markradonet och rena den luft du andas.

Hälsningar
Sigurd Eliasson"